woensdag 24 november 2010

Relativeren ofzo

Er komen verschillende mensen met hersenletsel in ons activiteitencentrum. De een is jong de ander oud, de een kan niet praten, de ander is verlamd. Een timmerman met een eigen zaak, een bank medewerkster, een taxichauffeur, dansschoolhouder en een accountant.
Ineens een bloeding in je hoofd of een auto ongeluk, een hart aanval, de oorzaken zijn divers.

Een jongeman met hersenletsel sinds een jaar bezocht vandaag het activiteitencentrum met zijn moeder. Hij gaf haar een kijkje in het centrum waar hij sinds een paar maanden komt.  Hij vertelde met trots. Zij keek met blijdschap en verhult verdriet.
Hij is getrouwd en heeft 2 jonge kinderen. Hij verdiende veel geld en had een dikke lease bak. Nu gaan ze scheiden en is alles anders. Weg baan, weg vrouw, weg huis, weg auto, weg je oude ik.

Ik maak me druk als iemand voor me niet door rijdt of zijn richting niet aangeeft op een een rotonde..

1 opmerking:

  1. Tja, de aarde kan heel leuk zijn om op te leven.
    Heel anders wordt het als je qua gezondheid iets naars overkomt en zeker als dat permanent is. Besef wat je nu hebt en koester dat. Bofkont met een schat van een vrouw en 2 schitterende zonen! En een fijne en veilige plek om te wonen. Laat die hufters maar, op de rotonde. Of de dief welke je spullen jatte.
    Heel vervelend, dat wel. Maar dat komt weer goed!

    BeantwoordenVerwijderen